Logo
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 3 001 Kč a máte DOPRAVU ZDARMA
  1. Úvod
  2. Degustační večer - Snoubení vína s čokoládou

Degustační večer - Snoubení vína s čokoládou

  • Doprava ZDARMA

Degustační večer - Snoubení vína s čokoládou   Ve vinařství Štěpán Maňák na Vás čeká: Welcome drink 10 vzorků vína 10 vzorků čokolády Janek Večerem Vá... celý popis
Dostupnost
Skladem
Doba dodání
Zboží Vám můžeme doručit již 05.06.2023 do 15:00. Stačí, když zboží objednáte nejpozději dnes do 18:00
990 Kč
900 Kč
bez DPH
ks
Číslo šarže:2563652
  • Informace o víně
  • Degustační večer - Snoubení vína s čokoládou
    Degustační večer - Snoubení vína s čokoládou
    Skladem
    990 Kč
    900 Kč bez DPH
  • ks
Informace o víně

Degustační večer - Snoubení vína s čokoládou

 

Ve vinařství Štěpán Maňák na Vás čeká:

Welcome drink

10 vzorků vína

10 vzorků čokolády Janek

Večerem Vás provede Štěpán Maňák ml. a

Michal Smělík přímo z čokoládovny Janek

Start v 18:00

 

Víno samotné je obpleteno tajemstvím, ale právě při snoubení vína s pokrmy se jednotlivá tajemství začnou odkrývat.
 
Víno a sýr, Víno a olivy, Víno a pečivo? A co teprve víno a čokoláda…
Je to bláznivé? Nikoliv.
 
Pokud jste tuhle kombinaci prozatím nezkoušeli, je na čase to napravit.
Čokoláda a víno toho májí mnoho společného nejen na talíři. Ať už jde o kakaovník nebo vinnou révu, obě rostliny z pohledu plodiny patří mezi bobuloviny.
 
Oba plody se zpracovávají fermentací, kdy z hroznů kvašením a dalším školením vzniká víno, u kakaových bobů fermentací a následným pražením a lisováním za vysokých teplot (okolo 100 °C) vznikají dvě suroviny pro výrobu čokolády – kakaový prášek a kakaové máslo.
 
Proč tento postup zpracování, ač zjednodušeně, zmiňujeme? Pro snoubení čokolády je dobré si uvědomit, že stejně jako u vína záleží i u čokolády na terroiru. Existuje několik druhů kakaovníků, které se pěstují na různých místech a zpracovávají se s lehkými rozdíly v době fermentace, teplotě pražení a podobně. To vše ovlivňuje kvalitu a chuť základních surovin pro výrobu čokolády.
Kromě toho, stejně jako u vína může být čokoláda jednodruhová, nebo mix různých bobů z rozdílných plantáží.
 
Na párování jednotlivých vín s konkrétní čokoládou jsme si dali obzvláště záležet a těšíme se na barvitou diskusi plnou chutí.
 

 

 

Potřebujete poradit?

Chcete poradit s vínem?
Chcete poradit s vínem?
+420 605 307 401 (Po-Ne, 09:30 - 18:00 hod.)
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za měsíc.
AKTUALITY

 

 

Kde nás najdete

Žádovice 276

Žádovice , 696 49

Map
Kontakty
Chcete poradit s vínem?
Chcete poradit s vínem?
(Po-Ne, 09:30 - 18:00 hod.)
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
google-site-verification=n5tPt8dN6bbNSkDQ_q0xKJoUNgS4B4rldtIXq4oO_SU