Degustační večer - Snoubení vína s čokoládou
- Doprava ZDARMA

Zpět
Další
- Informace o víně
- Degustační večer - Snoubení vína s čokoládouSkladem990 Kč900 Kč bez DPH
Informace o víně
Degustační večer - Snoubení vína s čokoládou
Ve vinařství Štěpán Maňák na Vás čeká:
Welcome drink
10 vzorků vína
10 vzorků čokolády Janek
Večerem Vás provede Štěpán Maňák ml. a
Michal Smělík přímo z čokoládovny Janek
Start v 18:00
Víno samotné je obpleteno tajemstvím, ale právě při snoubení vína s pokrmy se jednotlivá tajemství začnou odkrývat.
Víno a sýr, Víno a olivy, Víno a pečivo? A co teprve víno a čokoláda…
Je to bláznivé? Nikoliv.
Pokud jste tuhle kombinaci prozatím nezkoušeli, je na čase to napravit.
Čokoláda a víno toho májí mnoho společného nejen na talíři. Ať už jde o kakaovník nebo vinnou révu, obě rostliny z pohledu plodiny patří mezi bobuloviny.
Oba plody se zpracovávají fermentací, kdy z hroznů kvašením a dalším školením vzniká víno, u kakaových bobů fermentací a následným pražením a lisováním za vysokých teplot (okolo 100 °C) vznikají dvě suroviny pro výrobu čokolády – kakaový prášek a kakaové máslo.
Proč tento postup zpracování, ač zjednodušeně, zmiňujeme? Pro snoubení čokolády je dobré si uvědomit, že stejně jako u vína záleží i u čokolády na terroiru. Existuje několik druhů kakaovníků, které se pěstují na různých místech a zpracovávají se s lehkými rozdíly v době fermentace, teplotě pražení a podobně. To vše ovlivňuje kvalitu a chuť základních surovin pro výrobu čokolády.
Kromě toho, stejně jako u vína může být čokoláda jednodruhová, nebo mix různých bobů z rozdílných plantáží.
Na párování jednotlivých vín s konkrétní čokoládou jsme si dali obzvláště záležet a těšíme se na barvitou diskusi plnou chutí.
Potřebujete poradit?

Chcete poradit s vínem?
+420 605 307 401
(Po-Ne, 09:30 - 18:00 hod.)